Molimo logirajte se kako bi koristili celokupan forum... Smile
Hvala Administracija sajta...

Share
Go down
avatar
vip-tetka
Veliki ovisnik o forumima
Veliki ovisnik o forumima
Broj poruka : 1196
Godina : 51
Location : HR-Split
Datum upisa : 20.08.2007

IGRE
IGRA-1:

9 velikih istina o braku

on 04.12.09 11:42
Brak je pun iznenađenja. Možete da mislite da poznajete partnera, ali, kada je reč o zajedničkom životu, još uvek ste na neistraženoj teritoriji. Na koja sve iznenađenja možete da naiđete kada stupite u brak? I u braku ćete se ponekad osećati usamljeno
Pored toga što vam se ispunio dugo sanjani san ubeđeni ste da se nikada više nećete osetiti usamljenom. Greška! To što ste u braku ne znači da se više nikad nećete osećati usamljeno. Kroz neko vreme može da postane očigledno da vas dvoje baš i niste ono što bismo mi nazvali "jedna duša i jedno telo". On vam može reći da se oseća usamljeno kada je kod kuće, a i vi se možete tako osećati.

Zaljubljenost vremenom može da izbledi
Brak ne znači da ćete u njemu svakodnevno osećati zaljubljenost. Mnogi dugogodišnji brakovi imaju svoje probleme koji mogu i da potraju. Ipak imajte na umu ako se vaša veza zasniva na ljubavi i poštovanju i ako postoji volja s obe strane, zajedno ćete ih prevazići.

I dalje ćete morati da ulažete napor da osmislite zajedničko vreme . Ne sumnjamo da imate mnogo obaveza možda i previše, ali se zato maksimalno potrudite da ono vreme koje imate samo za vs dvojde ne provodite kao da ste samo cimeri u istom stanu. Umesto da sedite i gledate televizor ili još gore ne radite ništa mazite se i razgovarajte uveče u krevetu. Ujutro pokušajte kad god možemo da zajedno popijete kafu i pročitate novine.

Brak je zabavan!
Uvek i iznad svega imajte na umu da brak može da bude i tekako zabavan. Jer sama ta činjenica da set se zavetovali na večnu ljubav čoveku koga volite i on vama je vredna truda. Smejte se, zadirkujete jedno drugo i mnogo mnogo se šalite. Naravno, imajte i onu ozbiljnu stranu braka, ali ne dozvolite da vam problemi ubiju smisao za humor. Zato ne dozvolite da vas problemi "ubiju", to jest da ubiju ono dobro što postoji među vama.

Supružnici se mogu vremenom promeniti
Koliko god to zvučalo stereotipno većina muškaraca ženi se zato da bi mogli da se opuste i da budu ono što jesu. Zato sa druge strane većina žena i dalje se trudi da bude nešto posebno za svog supruga. Ovo je ono na šta bi mladi parovi trebalo posebno da obrate pažnju. Imajte na umu da se vaša veza može promeniti, i to - ne mora da znači da će promena uvek biti nagore.

Supružnici ne moraju uvek oko svega da se slažu
Čak i ako supružnici nemaju isto mišljenje o svemu, ne mora da znači da će brak biti neuspešan. Mnogi psiholozi su čak ubeđeni da je dobro kada se u ponečemu mišljenje bračnih partnera razlikuje, jer to u mnogome doprinosi kvalitetu veze.

Vaš seksualni život, iako je bio vrlo zadovoljavajući pre braka, u braku će imati imati svoje uspone i padove.Sa ovim morate da se suočite. Ipak znajte da kada dođu faze u kojima je seksualna želja oslabila, to ne znači da postoji problem. Sasvim je prirodno da dođe i do zasićenja, ma koliko god vam to čudno zvučalo. Važno je da ne prekidate kontakt, i da uživate u zajednički provedenom vremenu. A onda će se, sam od sebe, povratiti i stari žar.

Istina uvek izađe na videlo
Bez obzira o čemu da se radi, morate da budete iskreni jedno prema drugom. Jer, istina hteli mi sa tim da se suočimo ili ne uvek izađe na videlo. A ako se to dogodi, u trenutku kada to najmanje očekujete ili kada su već godine i godine iza vas, to najčešće ne može da izađe na dobro. I jedna ili samo ona druga izneverena strana oseća će se prevarenom. Još gore može vaš partner može da oseti kao da mu je čitav svet propao i da je izgubio oslonac. A jednom izgubljeno poverenje teško ćete povratiti.Zbog toga uvek imajte na umu da osoba sa kojom ste krenuli u zajednički život verovatno ne zaslužuje tako nešto.
avatar
veccana44
Ovisnik o internetu
Ovisnik o internetu
Broj poruka : 1880
Godina : 55
Location : Budva
Datum upisa : 22.08.2007

Re: 9 velikih istina o braku

on 05.12.09 13:51
Zato se udajte u 48 /oj kao ja i necete imati kad da se razocarate jer ste presli drugu polovinu zivota,hehehe drage moje i dragi moji sve je individualno,hehe
[Vrh]
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.