Molimo logirajte se kako bi koristili celokupan forum... Smile
Hvala Administracija sajta...

Share
Go down
avatar
vip-tetka
Veliki ovisnik o forumima
Veliki ovisnik o forumima
Broj poruka : 1196
Godina : 51
Location : HR-Split
Datum upisa : 20.08.2007

IGRE
IGRA-1:

Opadanje kose

on 04.12.09 11:38
Hormonski poremećaj kriv za opadanje kose.Svaka žena bi volela da ima svilenkastu, sjajnu, bujnu kosu. Lepa kosa važi za prirodni ukras, odražava zdravlje i unutrašnje zadovoljstvo. Na muškarce deluje kao erotski signal. Kada kosa iznenada počne da opada, i to znatno, onda to više nije kozmetički problem žene: opadanje kose može da bude i odraz nedovoljnog samopouzdanja. Srećom, leka za to ima. Najbitnije je da pre nego što počnete da koristite sredstva protiv opadanja kose isključite ozbiljnu, još neotkrivenu bolest koja bi mogla da bude uzrok. Smetnja funkcije štitaste žlezde, dijabetes ili anemija zahteva lečenje.

Često nedostaje samo gvožđe i cink: Postoje i bezopasni faktori, koji srećom mogu da budu otklonjeni.Nedostatak minerala: Deficit gvožđa, cinka ili selena u krvi. Žene, koje imaju jače krvarenje za vreme menstruacije, češće su podložne ovom problemu.

Lekovi: Žene koje uzimaju sredstva za zaštitu od kancera ili lekove za srce i krvotok mogu da imaju problema sa opadanjem kose. Kad se prestane sa uzimanjem lekova, sporedna dejstva prestaju sama od sebe.

Uzroci duševne prirode: Kontinuirani stres ili iznenadni šok, na primer smrt bližnjeg mogu biti uzrok opadanja kose.Najzad, postoji specijalni oblik opadanja kose - alopecia areata: Kod autoimunih bolesti uzroci još nisu pronađeni. Ako dnevno izgubite 80 do 100 dlaka, ne morate da brinete: nove dlake će porasti - sasvim normalan fiziološki proces.

Najrašireniji slučaj opadanja kose jeste nasleđeni faktor: Često je slučaj kod žena u klimaksu, posle porođaja ili čak već u pubertetu. Pošto dolazi do poremećaja hormonskog reda, određene ćelije na koži glave reaguju preosetljivo na muške hormone - i na taj način opada kosa.
Kristijan-gnr
Pocetnik
Pocetnik
Broj poruka : 1
Datum upisa : 18.01.2011

Re: Opadanje kose

on 18.01.11 20:08
Poydrav svima sa problemom opadanja kose,

Preneću vam iskustva koja smo moja supruga i ja imali u lečenju našeg sina od ALOPECIE AREATE i nadam se pomoći nekome, jer su i meni drugi pomogli.
Kao i uvek, svi mi prvo krećemo kod doktora, ALI KASNO SAZNAMO DA, KADA BI MEDICINA IMALA NEŠTO PROTIV OPADANJA KOSE NE BI BILO ĆELAVIH DOKTORA!

Elem počeli smo od Klinike u Džordža Vašingtona i tu proveli oko godinu dana (bez ikakvih rezultata) a bolest se pogoršava u medjuvremenu, tj, pečati bez kose se šire. Posle toga odlazimo na VMA, gde su uvaženi profesori fakulteta od našeg sina bukvalno pravili pokusnog kunića skoro 2 godine, opet bez ikakvih rezultata. Alopecia se širila i prešla na obrve i trepavice gde je bilo toliko dlaka da su bukvalno mogle da se prebroje.
Posle toga krećemo sa svim prirodnim lekovima za koje smo čuli, homeopatiju, akupunkturu, nažalost bez uspeha a naše dete ostaje bez i jedne dlake na glavi.
Da vam ne pričam o psihičkom stanju našeg sina i cele porodice, to samo znaju oni koji su je imali.

Otišao sam na službeni put u Ljubljanu gde sam se usput sreo sa školskim drugom iz gimnazije koji se za vreme rata preselio tamo. Reč po reč i ja počnem da pričam o problemu moga sina, gde me on odmah ostavi bez daha pitajući me da li sam koristio MLADMIL, odgovorim da nisam ni čuo a kamoli probao. Ispostavilo se da je njegova supruga kao devojka, imala alopeciu areatu i da su je izlečili Mladmil preparatom. Nisam mogao da verujem svojim ušima kada mi je ona pričala sa kakvim su je uspehom potpuno izlečili . Dali su mi tel. broj Mladmila u Gornjem Milanovcu. Pozvao sam ih, dali su mi neke osnovne informacije i uputili na g-dju Goranku koja to radi u Beogradu.
Zakazali smo pregled i otišli. G'dja Goranka je bila veoma ljubazna posvetila nam je mislim više od dva sata, dobili smo komplet za 3 meseca i nakon toga je trebalo da dodjemo na kontrolu. Našoj sreći nije bilo kraja kada smo negde oko 60 dana videli kako našem sinu počinje da raste kosa !!! Lečenje je trajalo dugo, oko 2.5 godine, obzirom da to više nije bila obična alopecia areata već totalna bez ijedne dlake na čitavom telu, ali, mi smo mnogo više vremena proveli pre toga u bezuspešnim pokušajima. Naš sin je sada fakultetlija sa predivnom kosom.
Supruga, koja je veoma emotivna, pod stresom zbog problema našeg deteta, takodje je počela da gubi kosu u to vreme,
ne u vidu alopecie areate, već joj je opadala i proredjivala se veoma brzo. I ona je koristila Mladmil, zaustavila opadanje i vratila izgubljenu kosu.

Mislim da ne postoje reči hvale koje bih uputio Mladmilu, i sve što ja mogu da uradim to je da ga preporučim onima koji imaju problem. Napominjem da su Mladmil preparati isključivo biljni i nemaju nikakve kontraindikacije.
Ne znam da li je dozvoljeno ovde pisati broj telefona, ali najbolje je da odete na njihov site, mds-mladmil.com gde cete naći telefone.

Lep pozdrav svima, i nemojte gubiti vreme, što pre krenete rezultati će biti brži.

[Vrh]
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.