Molimo logirajte se kako bi koristili celokupan forum... Smile
Hvala Administracija sajta...

Share
Go down
avatar
mrva
Novajlija
Novajlija
Broj poruka : 58
Godina : 66
Location : Zagreb
Datum upisa : 09.09.2007

Samo za žene-poučno

on 13.09.07 15:22
KANCEROGENI RUZEVI ZA USNE
test za lako utvrdjivanje da li je vas ruz dobar ili nije

Od naseg dopisnika
Cak ni ruz za usne vise nije siguran...Sto je sljedece? Brend ne znaci
sve.
Na primer, ruz za usne "Red Earth" ( Crvena Zemlja) ima raspon cijene od
9,90 - 67,00 $,
sadrzi provodnike koji su kancerogeni.
Ruzevi za usne koji sadrze u sebi ove sastojke, izazivaci su raka:

I. CHRISTIAN DIOR
2. LANCOME
3. CLINIQUE
4. Y.S.L
5. ESTEE LAUDER
6. SHISEIDO
7. RED EARTH (Lip Gloss)
8. CHANEL (Lip Conditioner)
9. MARKET AMERICA-MOTNES LIPSTICK

Zanimljivo, sto vise neki ruz za usne sadrzi ovih kancerogenih sastojaka,
on duze traje.
Recimo, posle istrazivanja, otkriveno je da je najvise ovih provodnika u
ruzevima marke
Y.S.L. (Iv senLoran), a upravo oni su predvidjeni da najduze traju, dakle
sto duze vas ruz za usne moze da traje, utoliko moze biti opasniji.

Evo testa koji lako mozete obaviti sami cak i u prodavnici :
1. stavite malo ruza na ruku
2. zagrebite malo zlatnim prstenom preko namaza ruza
3. ako se boja ruza promijeni, tada znajte da doticni sadrzi ove opasne
provodnike
Molimo vas, informiirajte o ovome vase supruge, djevojke, prijateljice i
clanove obitelji
Ova informacija je procurila iz medicinskog centra "Volter Rid"
avatar
robija60
Junior
Junior
Broj poruka : 257
Location : bar
Datum upisa : 25.08.2007

IGRE
IGRA-1:

MRVA:)

on 14.09.07 23:23
ZATO SE ROBIJA RETKO KAD SMINKA A JOS MANJE
UPOTREBLJAVA TE "EKSTRA " MARKE
CUVAM SE JA
HEHEHEHEH
CMOKA
avatar
Sonata
Junior
Junior
Broj poruka : 316
Datum upisa : 05.05.2008

Re: Samo za žene-poučno

on 26.09.08 14:54
Pilule ili kondom?

Objavljeno: 09.11.2007
Evropska studija skreće pažnju na opasnost dugoročnog korišćenja kontracepcijskih tableta. Povezuju se s povećanim rizikom od stvaranja arterijskih ugrušaka, srčanog i moždanog udara. Žene koje su koristile oralnu kontracepciju imale su više naslaga na unutrašnjosti arterija nego one koje pilule nisu uzimale, rečeno je na konferenciji American Heart Associationa. "Naslage na arterijama mogu dovesti do stvaranja ugruška koji će podstaknuti moždani ili srčani udar", rekao je dr. Ernst Rietzschel s belgijskog Univerziteta Ghent, koji je i sproveo istraživanje. Rietzschelov tim proučavao je 1301 ženu u dobi od 35 do 55 godina. Osamdesetjedan posto žena koristilo je pilulu u proseku 13 godina i imalo 20 do 30 posto više arterijskih naslaga za svakih 10 godina korišćenja. Posebno u velikoj arteriji na vratu i nogama. Ipak, lekari ne misle da bi žene trebale prestati koristiti kontracepcijske tablete. "Nemojte ih naglo prestati koristiti. Ne paničite. I ne zovite odmah ginekologa", rekao je dr. Rietzschel. Umesto prestanka upotrebe, rizik mogu smanjiti zdravijim životnim stilom – boljom ishranom, vežbom, odvikavanjem od pušenja i redovnom kontrolom holesterola. Ipak, dodao je: "Postoje i druge vrste kontracepcije. Pilule nisu jedina mogućnost." Dr. Gordon Tomaselli sa Univerziteta Johns Hopkins bio je iznenađen rezultatima istraživanja: "Mislim da je istraživanje otrežnjavajuće. Šta bih ja savetovao svojoj kćeri? Mislim da bi joj sugerisao da koristi neku drugu metodu."


Meni je najsigurnija koncatrepcija rečenica: Uh, imam migrenu:)))))Very Happy
avatar
Sonata
Junior
Junior
Broj poruka : 316
Datum upisa : 05.05.2008

Re: Samo za žene-poučno

on 01.10.08 9:00
Oralni seks i rak grla!?
Ivana Milaković 11.06.2007.

Nedavno se pojavila vest da bi oralni seks mogao da izazove rak grla, i ta vest je, prirodno, izazvala veliku zabrinutost. Šansa da se ovako nešto desi zaista postoji, ali nije naročito velika.
O čemu je zapravo reč? O tome da su neki tipovi humanog papiloma virusa (HPV), kojim je danas zaraženo sve više i više ljudi, odgovorni za neke oblike raka - za rak grlića materice, kao i za različite kancere u analnoj regiji, vaginalnoj regiji, regiji penisa, i, prema najnovijim saznanjima, regiji usne šupljine i grla. Humani papiloma virus najčešće se prenosi seksualnim putem, mada nisu isključene ni druge mogućnosti - može se preneti kontaktom kože na kožu, kao i preko genitalnih sekreta, sperme, pljuvačke, urina (a u kontakt sa nečim od navedenog možete dospeti i bez seksa - danas se otkrivaju slučajevi šesnaestogodišnjih devojčica zaraženih ovim virusom, devojčica koje nikada nisu imale seksualne odnose).
U tom smislu, zaista je moguće putem oralnog seksa (felacija ili kunilingusa) dobiti rak grla, ukoliko takav seksualni odnos imate sa osobom koja je nosilac ovog virusa. Humani papiloma virus često ne izaziva nikakve simptome, pa zaražena osoba može da nema ni najmanjeg pojma da je zaražena; ono po čemu je humani papiloma virus najpoznatiji, osim po mogućnosti da izazove kancer, jesu kondilomi, tj. genitalne bradavice - ovaj virus ih izaziva. Osim putem oralnog seksa, nije isključeno da humani papiloma virus dospe u grlo i kontaktom usta-na-usta, mada je to ređa varijanta.
Ukoliko vas je sve ovo isprepadalo, evo i dobrih vesti. Jedna je da, očigledno, humani papiloma virus možete dobiti samo od nekoga ko ga već ima, što znači da su vam šanse za taj nemio događaj znatno manje ukoliko niste skloni čestom menjanju seksualnih partnera; uz to, postojanje ovog virusa u nečijem organizmu može se otkriti HPV tipizacijom (koja, nažalost, nije baš jeftina, ali se može obaviti na svim ginekološkim klinikama). Nisu, izuzev toga, ni svi humani papiloma virusi opasni - ima ih preko stotinu različitih, ali kancer se najčešće pripisuje tipovima 16 i 18. I još, mada postoji mogućnost da vam putem oralnog seksa ovaj virus pređe na grlo (ako je osoba sa kojom ste zaražena, naravno), to se u praksi veoma retko dešava - a da se na taj način dobije rak grla dešava se još ređe.
Sve u svemu, oprez je koristan, i to oprez u vidu izbegavanja promiskuiteta (promiskuitet može nekima biti zabavan, ali uz sve seksualnim putem prenosive boleštine koje vladaju, jednostavno nije bezbedan), korišćenja kondoma prilikom svakog oblika seksa (doduše, ne pomaže kod kunilingusa) i redovne kontrole seksualnog zdravlja oba partnera. Kada je posredi dobijanje raka grla putem oralnog seksa, za paniku mesta nema, jer su to ipak veoma retki slučajevi - za razliku od raka grlića materice (uzročnici su, kao što smo rekli, određeni tipovi humanog papiloma virusa), koji je jedan od najčešćih uzroka smrti naše ženske populacije.
Sponsored content

Re: Samo za žene-poučno

[Vrh]
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.