Molimo logirajte se kako bi koristili celokupan forum... Smile
Hvala Administracija sajta...

Share
Go down
avatar
veccana44
Ovisnik o internetu
Ovisnik o internetu
Broj poruka : 1880
Godina : 55
Location : Budva
Datum upisa : 22.08.2007

Najbolje godine za seks

on 17.11.07 3:46
Seksualni život menja se s godinama. Svaka decenija donosi nešto novo i drugačije, ali svaka ima i svojih nedostataka. Mada je to opštepoznata stvar kada se govori o seksualnoj moći muškaraca, utvrđeno je da i ženska seksualnost "trpi". Erotsko-biološki kalendar žene izgleda otprilike ovako:

U dvadesetim, žensko telo je (posebno pre porođaja) čvrsto i energično. Karlični mišići su snažni, što omogućava najintenzivnije kontrakcije u toku orgazma. Brza cirkulacija takođe utiče na to da se dvadesetogodišnjakinje brzo uzbude. Ipak, istraživanja pokazuju da mlade žene teško postižu orgazam. Još uvek ne poznaju svoje telo dovoljno, ne znaju šta im donosi zadovoljstvo, a sa druge strane, mnoge od njih nemaju stabilne veze u kojima bi se potpuno opustile i oslobodile. Redovne vežbe i pravilna ishrana obezbeđuju dovoljno energije za seks i postizanje punog zadovoljstva.

U tridesetim, žene vrlo dobro poznaju svoje telo i do 35. godine čak 90 odsto žena doživi orgazam. Ali, nivo hormona počinje da opada, što utiče na smanjenje seksualne želje. Nakon trudnoće i porođaja, opuštaju se i karlični mišići, pa ni orgazam ne može biti toliko jak. Razne stresne situacije (poslovne i porodične obaveze...) takođe utiču na smanjenje libida. Dobar trening je stezanje i opuštanje karličnih mišića po nekoliko puta dnevno kako bi kontrakcije u toku odnosa bile što intenzivnije.

Seksolozi se slažu u tome da su žene u četrdesetim na vrhuncu. Statistički, od 40. do 50. godine života čak 30 procenata žena doživljava bolje i češće orgazme nego dvadesetogodišnjakinje i tridesetogodišnjakinje. Oslobođene su stalnih svakodnevnih pritisaka koje donosi materinstvo, porodica ili poslovne obaveze. Sa druge strane, mnoge su konačno svesne toga šta žele i kako to da postignu. Navodno, pojedine četrdesetogodišnjakinje mogu doživeti vrhunac i bez dodira. U ovom periodu žene nikako ne bi trebalo da zaborave na seks. Redovni odnosi (najmanje dvaput nedeljno) održavaju kondiciju u svakom smislu.
avatar
doctorr67
Stariji Senior
Stariji Senior
Broj poruka : 1055
Location : nighthell
Datum upisa : 31.08.2007

Re: Najbolje godine za seks

on 26.11.07 18:12
najbolje su te bas koje i imas, bez obzira dal je to 15 ili 80.Bolje ga upraznjavati nego misliti dali ili ne:))
[Vrh]
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.